zondag 4 mei 2008

Verbrand in Cove!!!

Het is niet waar!! De zon schijnt in Ierland!! *totaal geschokt!* Vandaag naar Cove, tenminste dat was de planning (om 10 uur vertrekken). Maar we moesten ok weer terug verhuizen naar onze vertrouwde kamers, dus dat werd later kwart over 11! En een chaos dat het was in het hostel! Want alle mensen van het orkest/koor gingen weer terug naar Nederland (je zou je bijna verstoppen in het slaaphok van de chauffeur) Dus na een uur gewacht te hebben tot dat iedereen klaar was. Gingen we dan eindelijk naar het busstation. Daar aangekomen bleek er alleen een trein te gaan naar Cove, dus maar naar het treinstation. Toen we daar binnen wandelden bleek dat de volgende trein pas over een uur ging. Maar terwijl we duscuseerden hoe we de kaartjes gingen halen (automaat=risico op verkeerde kaartjes) (balie=duurt lang) kwam er een meneer naar ons toe om te vragen of we naar Cove wilden. Met ons antwoord: jah werden we meteen mee genomen, door het poortje geduwd. Op onze vraag of we ok moesten betalen werd geantwoord: moet je in de trein doen. En ja hoor daar stond onze trein! Dus wij naar binnen, wachtend op de conducteur waar we de kaartjes moesten kopen. En terwijl de trein begon te rijden, steeds geen conducteur. Dus in Cove gewoon uitgestapt, en gratis met de trein geweest!! Op de terugweg, same story! Dat is natuurlijk voor een hollander, geweldig!!
Toen Cove eens even bekeken, daar lag namelijk het grootste passagiers schip van de wereld (tot nu toe). Die ging daar zijn eerste vaart maken, dus was het groot feest. Het schip hete: The independece of the sea. En was echt MEGA! Daarna naar de kathedraal van Cove geweest, wat helemaal boven op een berg staan, waardoor je ok helemaal uitzicht hebt over het water! Geweldig om te zien, wil graag vertellen hoe het was, maar heb er gewoon geen woorden voor! Natuurlijk wel een foto..




Toen Nog de kathedraal bekeken. Heel mooi en groot! Maar ik moet wel zeggen dat ik nu de kathedralen wel gezien heb. 4 Dagen achter elkaar kerken bekijken.. ze lijken nu allemaal op elkaar!


En toen later weer naar de pier gegaan, nadat we een broodje worst hadden gegeten! Echt zo lekker. Zaten we daar op een trapje, bij een fontijn. Kindjes die speelden in het water, lekker kliederen. Heeerlijke zon en lekker in t-shirtje braden. Jazz muziek op de achtergrond, want er was een live bandje die echt mega goed was. Zeer relaxed met je ogen dicht, de muziek, lachende kindjes! Ik vond het echt super genieten. En vond het echt jammer toen we terug moesten naar de trein.


Veel liefs Janita

1 opmerking:

johan en klazien zei

hallo janita,

zo als je nu schrijft lijkt het geen stage maar vakantie. maar we hebben hier ook lekker mooi weer.

groeten klazien.