zaterdag 12 april 2008

2 en 3e dag!

Zoals jullie vast wel allemaal hebben kunnen zien op de foto’s, het is hier zeer gezellig! Gisteren was een lekker relaxed dagje!!
Eerst moesten we naar Cork school of commerce, waar we Orla voor het eerst hebben ontmoet! Wat een mega school is dat!! Alles eens even doorgenomen, en ze hebben ons gevraagd of wij vrijwilliger willen zijn op met Cork Choral festval.. wat we natuurlijk doen als ijverige Nederlanders! Ook hebben we nu de buspassen. Ze hadden ons ook wel even mogen vertellen dat je op de foto moest! *oeps, behoorlijke bad hairday!*
En toen het belangrijkste: boodschappen gehaald! En even naar de Dunne Store (een behoorlijk groot warenhuis) en naar de winkels ernaast! Had ook al kaarten gehaald, maar je denkt toch niet dat je hier overal post stamps kan krijgen, stom! (heb ze vandaag op het postkantoor gehaald hoor!!)
Daarna weer naar het hostel, want we waren best wel lui eigenlijk! Meteen daar eens even de bios uitgeprobeerd!! En dat is relaxeeed!! Zitzakken zitten echt lekker..
Na de film mochten we Willemijn en Gwen’s soegetti eten!.. jammie het was een beetje misgegaan met de saus van de spaghetti, waardoor het echt soep leek. Maar het was wel te eten!
Savonds naar de Old Oak (pub) geweest, waar het echt te gezellig was! Allemaal Ieren, en als die door hebben dat je buitenlands bent, ben je natuurlijk meteen een stuk interessanter! *lol* Heel gezellig!! Heb der nog een aardige jongen ontmoet! Fergus, maar heb vandaag niks meer van hem gehoord, maar ja helaas pindakaas.. Der zijn der nog veel meer!!

Vanochtend konden we lekker uitslapen, tenminste dat hadden we gehoopt! Het is zo erg gehorig in het hostel, dat we iedereen kunnen horen praten, douchen en lopen! Heel irritant, maar wat doe je eraan.
Lekker rustig ontbeten, en toen naar de markt van Cork, die dus helemaal overdekt is! Echt heel gaaf om te zien, allemaal speciale kruiden en etenswaren die je daar kan kopen, en heel veel vlees! Daar hebben we ons eten voor de komende 2 dagen gekocht (want het was daar namelijk heel goedkoop) lekkere roerbakei, en aardappelen met sla en steaks! (jaja wat gezond allemaal)

Nog in de stad rondgekeken, heb hele leuke slippers gekocht met bandje achter de hak! Kan ik beter mee lopen.. en die heb ik ook meteen uitgeprobeerd, want de zon scheen hier de hele dag!! Heb zelfs al het gevoel dat ik wat bruiner ben geworden (hoef ik lekkers niet mijn zelfbruinende doekjes te gebruiken Gieg en Nouk!!:P)

En wat vanavond gaat brengen, dat zien we nog wel. Op de markt zijn we uitgenodigd door de groenteman om te komen kijken bij het Ierse dansen in een bepaalde pub, hij leek het wel wat voor ons. Dus misschien gaan we dat wel doen, het lijkt me in ieder geval wel heel leuk!

Dit was het weer voor vandaag!
Groetjes uit Ierland!!
Liefs Janita

1 opmerking:

johan en klazien zei

hallo janita we vinden het erg leuk om te lezen en te zien hoe het daar is. johan is wel erg bezorgd, doe je een beetje rustig aan daar. veel plezier en de groeten van johan, klazien, dustin en noraly